Πόσο ξύλο είναι ένα κορδόνι καυσόξυλου;

Έχετε ακούσει τον όρο “κορδόνι” από ξύλο και αναρωτηθήκατε τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό; Η αγορά καυσόξυλων μπορεί να προκαλέσει σύγχυση με όλα τα διαφορετικά είδη ξύλου που είναι διαθέσιμα και ότι πρέπει να αγοράσετε «καρυκευμένο» ξύλο αντί για πράσινα καυσόξυλα. Αλλά στη συνέχεια, η αγορά ενός ¼ ή ενός ½ καλωδίου ή ακόμα και ενός πλήρους καλωδίου γίνεται υπερβολικό για πολλούς ανθρώπους. Αυτό το άρθρο χρησιμεύει ως βασικός οδηγός για τις μετρήσεις των καυσόξυλων.

sources from rwandair

Ο γενικά αποδεκτός ορισμός του πλήρους κορδονιού είναι ένας σωρός από ξύλο με διαστάσεις τέσσερα πόδια ύψος, τέσσερα πόδια πλάτος και οκτώ πόδια μήκος (4′ x 4′ x 8′). Με μαθηματικούς όρους αυτό σημαίνει 128 κυβικά πόδια, οπότε δεν έχει σημασία αν ο σωρός ήταν 128 πόδια πλάτος, ένα πόδι βάθος και ένα πόδι ύψος, αυτό είναι ακόμα ένα κορδόνι από καυσόξυλα. Οι περισσότεροι σοβαροί ιδιοκτήτες καυσόξυλων, και επομένως οι λάτρεις της φωτιάς, θα βγουν έξω και θα αγοράσουν μια σχάρα από ξύλα για να αποθηκεύσουν τα καυσόξύλα τους. Ένα πλήρες καλώδιο θα ταιριάζει γενικά σε αυτό που είναι γνωστό ως σχάρα καυσόξυλων 16 ιντσών.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται ένα πλήρες κορδόνι από καυσόξυλα είτε να βρίσκονται γύρω από την αυλή τους, είτε ακόμη και τακτοποιημένα σε θήκη για καυσόξυλα, οι έμποροι πωλούν επίσης καυσόξυλα σε κλάσματα του καλωδίου. Θα δείτε συχνά ένα ¼ κορδόνι, ένα καλώδιο 1/3 ή ένα ½ καλώδιο προς πώληση και για να το συσχετίσετε με ένα σύστημα αποθήκευσης σχάρας καυσόξυλων, ένα ¼ καλώδιο θα χωρέσει σε ένα ράφι 4′, ένα καλώδιο 1/3 σε ένα ράφι 6′ και ένα ½ κορδόνι θα χωρέσει σε μια σχάρα 8′ καυσόξυλων.

Για να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο μπερδεμένα, αν και μάθαμε για ένα γεμάτο κορδόνι ξύλου, αυτή η μέτρηση δεν σχετίζεται συχνά με την κανονική μας ζωή, επειδή προϋποθέτει ότι τα κούτσουρα καυσόξυλων θα έχουν μήκος τέσσερα πόδια. Συχνά τα πραγματικά κούτσουρα καυσόξυλων θα έχουν μήκος 16 ίντσες, πράγμα που κάνει στη συνέχεια ένα σωρό 4′ ύψος επί 8′ πλάτος και 16″ βαθύ σωρό το 1/3 του καλωδίου. Αυτό αναφέρεται συχνά ως κορδόνι προσώπου ή κορδόνι σόμπας. Έτσι, εάν βλέπετε ένα σωρό αυτού του μεγέθους, θα πρέπει να υποθέσετε ότι είναι το 1/3 του κορδονιού και να προγραμματίσετε τις ανάγκες σας σε ράφι καυσόξυλων ανάλογα.

sources from 291bet.com.ph